Tillskott på partnersidan; Fordonskomponentgruppen

KFG_blogg_elektro

Vi är glada att presentera Fordonskomponentgruppen som partner till mässorna Elektronikmässan och Advanced Engineering Stockholm. Vi fick möjlighet att ställa några frågor till FKG om deras deltagande på mässan. Vilka är Fordonskomponentgruppen? Varför är det de gör viktigt? och mycket mer. 

Berätta lite mer om vilka ni är
FKG – Fordonskomponentgruppen är branschorganisationen för underleverantörerna till fordonsindustrin. Vi jobbar med att hålla våra drygt 300 medlemsföretag konkurrenskraftiga genom lobbying, skapa mötesplatser och kompetensutveckling. Underleverantörsindustrin är en stor industri i Sverige, en som står för ca 98 000 arbetstillfällen, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att leverantörerna står för ca 70% av ett fordon. Trots att vi representerar en så stor industri så är vi bara tre stycken som jobbar på FKGs kansli. Vi alla gör allt men de fokusområden som ligger på mig är forskning och utveckling, samt omvärldsbevakning. Jag har bra koll på vad som händer i vår industri just nu och vad vi tror kommer hända framåt.

Varför är det ni gör viktigt?
Många av våra medlemmar är SME företag, och på små företag har man inte möjlighet att bedriva sin egen omvärldsbevakning på samma sätt som stora företag. Detta är en viktig del som vi hjälper till med, för att alla ska ha samma förutsättningar gällande information om framtiden. Vi driver även de frågor som ett enskilt företag inte kan driva mot sin kund eller gentemot myndigheter. Under pandemin hade vi t.ex. regelbundna möten med Näringsdepartementet för att ta fram korttidspermitteringen. Och när pandemin inte står i vägen arrangerar vi många typer av träffar för att vi vet att affärer och relationer ofta skapas över en kopp kaffe i pauserna. Med vårt breda nätverk så finns det någon att träffa för alla på våra events.

Vilka utmaningar kan ni hjälpa besökarna på mässorna Advanced engineering och Elektronikmässan med?
Eftersom Peter kommer vara med i en panel så kan besökarna räkna med att få höra mer om fordonsindustrins utmaningar och möjligheter, när vi går från att tillverka fossildrivna fordon till elektrifierad mobilitet. Denna desruptiva förändring påverkar alla i branschen, stor som liten.

Vi på Elektronikmässan ser fram emot att träffa er i juni!

Häng med i nyhetsflödet

Vill du ha de senaste nyheterna i din inkorg och första tjing till våra event? Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev, vi delger bara givande information – spam har aldrig varit vår grej!