Elektronikmässan Stockholm: Hållbarhet och Inkludering i Fokus

ESG bild för elektronikmässan

Elektronikmässan: En samlingsplats för Elektronikbranschen med inkludering och hållbarhet i fokus

Elektronikmässan Stockholm kommer tillbaka 10-11 april 2024 med höga ambitioner kring hållbarhet och inkludering när Easyfairs Nordic tar ett helhetsgrepp kring ESG. Easyfairs Group är medlemmar i Net Zero Carbon Events åtagandet att vara koldioxidneutrala vid 2050 och att halvera sina växthusgasutsläpp till 2030.

Om ett par månader öppnar Easyfairs portarna till den innovativa mötesplatsen Elektronikmässan på Kistamässan i Stockholm. I en tid som präglas av globala utmaningar och en bransch i ständig strävan mot mångfald och hållbar utveckling tar Elektronikmässan ansvar.

Easyfairs och Elektronikmässan tar initiativ för att göra skillnad för framtiden. Som Sveriges ledande mässa inom elektronik är det viktigt för Elektronikmässan att ta ansvar att främja mångfald, inkludering och hållbar utveckling. Ett utpräglat ESG-perspektiv återspeglas i mässans utställare och deras omfattande insatser kring hållbarhet.

Elektronikmässan strävar även efter att skapa förebilder inom branschen, särskilt genom sitt seminarieprogram där de lyfter fram inspirerande talare och ledare som representerar olika bakgrunder och perspektiv.

En höjdpunkt på Elektronikmässan är utdelningen av den prestigefyllda utmärkelsen “Årets Kvinnliga Förebild i Elektronikbranschen” i samarbete med Phoenix Contact.

”Elektronikmässan hyllar varje år en kvinnlig pionjär som har gjort en betydande insats för elektronikbranschen. Genom att belysa förebilder strävar Elektronikmässan efter att inspirera och öka mångfalden inom elektroniksektorn. Årets kvinnliga förebild blir inte bara en symbol för framgång utan även en drivkraft för att främja inkludering i branschen”, Säger Projektledare Malin Kjällström. 

Elektronikmässan har, som en ytterligare gest, valt att inte servera rött kött under evenemanget. Denna beslutning grundar sig på en ökad medvetenhet om de miljömässiga konsekvenserna av köttproduktion, särskilt rött kött. Genom att minska sitt köttintag på mässan minskar de sin klimatpåverkan och bidrar till en hållbarare framtid.

Elektronikmässan – Sveriges viktigaste mötesplats för elektronikbranschen har arrangerats sedan 2011. Under två dagar samlas elektronikbranschen, 2024 är Elektronikmässan Stockholm tillbaka i ett unikt samarbete med branschföreningen Svensk Elektronik. Mötesplatsen arrangeras parallellt med teknikmässan Advanced Engineering. Elektronikmässan äger rum den 10-11 April 2024 på Kistamässan i Stockholm.Besök hemsidan för respektive mässa för mer information www.advancedengineeringsthlm.se / www.elektronikmassansthlm.se eller kontakta Malin Kjällström, projektledare +46 (0)761 45 04 68, Malin.Kjallstrom@easyfairs.com

Häng med i nyhetsflödet

Vill du ha de senaste nyheterna i din inkorg och första tjing till våra event? Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev, vi delger bara givande information – spam har aldrig varit vår grej!